Vendégtájékoztató

Szeretettel köszöntjük a Hotel Budapestben!

Letöltés PDF formátumban

Ebben a tájékoztatóban megpróbálunk válaszolni minden olyan kérdésre, amely az itt tartózkodása alatt felmerülhet Önben.

Kérjük, figyelmesen tanulmányozza a következő oldalakat, mert az általános tájékoztatás mellett fontos információkról is olvashat!

Elsőként egy rövid bevezetőt talál Budapestről, majd részletes leírással szolgálunk a szálloda szolgáltatásaival kapcsolatban.

Fontos, hogy elolvassa és betartsa a szálloda tűzvédelmi rendszabályait.

Ha esetleg mégis akadna olyan kérdése, melyre a tájékoztatóban nem kapott választ, kérje a személyzet segítségét, vagy kérdezze a Recepciót!

Kellemes pihenést kíván a Hotel Budapest valamennyi munkatársa!

A városról



Budapest: Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja, emellett Pest megye székhelye. Budapesten több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai Várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti, a világ első villamos hajtású, egyben Európa második földalatti vasútja a londoni után. Turisztikailag jelentősek még a város Duna-hídjai, valamint gyógyfürdői, mivel Budapest a világ legtöbb gyógyfürdővel rendelkező fővárosa. Itt található még a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája (a Dohány utcai), valamint a magyar Országház is, amely a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete.

Története: Budapest története a keltákig nyúlik vissza, mivel a város eredetileg kelta település volt. A rómaiak által létrehozott, a Danubius folyó jobb partján fekvő Aquincum és a bal parti Contra-Aquincum volt Pannonia Inferior provincia székhelye. A magyarok a 9. században érkeztek erre a területre. Az első általuk létrehozott települést a mongolok 1241 és 1242 között, a tatárjárás során teljesen kifosztották és elpusztították. A 15. században a helyreállított város lett a magyarországi reneszánsz humanizmus központja. Ezt követően százötven évnyi török hódoltság lett a sorsa, és csak a 18–19. században tudott újra fejlődni, a kiegyezést követően Bécs mellett az Osztrák–Magyar Monarchia fővárosa volt. 1873-ban egyesítették Budát, Pestet és Óbudát, ekkor jött létre Budapest. Ebben az időben épültek a város leghíresebb épületei, és ekkor nőtte ki magát világvárossá. 1950-ben újabb szomszédos településeket csatoltak hozzá.

Látnivalók:


Szállodai szolgáltatások A-Z



Tájékoztató a szállodánkban igénybe vehető szolgáltatásokról, amelyeket a könnyebb tájékozódás érdekében ABC sorrendben tüntettünk fel.

A Recepció a nap 24 órájában rendelkezésére áll a +36 30 313 40 05-ös telefonszámon.

Ablak A szálloda minden szobája hangszigetelt nyílászárókkal van felszerelve.

Adapterek Különböző típusú adapterek és elektromos eszközök töltői elérhetők a recepción.

Ajándékutalvány vásárlás Ajándékozzon élményt és pihenést kényelmesen - rohangálás és sorban állas nélkül! Lepje meg szeretteit és ismerőseit Kétnapos élményszerzés Budapesten ajándékutalvánnyal, amely megvásárolható a Recepción vagy honlapunkon!

Ágynemű Ha szüksége van extra takaróra, párnára, ágyneműcserére kérjük jelezze a Recepción! Ágyneműjét 5 éjszaka elteltével cseréljük. Igény esetén naponta cseréljük ágyneműjét.

Autóparkoló Szállodánk parkolójában találhatók parkolóhelyek. A parkoló használatának díja szállóvendégeink részére 3.900,- Ft / nap.

Bankkártya A következő kártyatípusokat fogadjuk el: VISA, Mastercard, Maestro, Visa, Electron.

Check-in/Érkezés A szállodai szobákat az érkezés napján 14:00 órától foglalhatják el. Csomagjaikat a szoba elfoglalásáig a Recepció melletti csomagszobában helyezhetik el.

Check-out/ Távozás Távozás napján a szobákat 10:00 óráig szíveskedjenek elhagyni. Lehetőség van rá, hogy az elutazás napján 10:00 óra után (foglaltságtól függően) még a szobában maradjanak, a feltételekről érdeklődjön Recepciónkon.

Cipőkanál A szobában bekészítve található

Cipőtisztítás Szállodánk halljában cipőtisztító berendezés áll vendégeink rendelkezésére.

Concierge szolgáltatás Amennyiben városlátogatásról, jegyvásárlásról, illetve egyéb programokról szeretne érdeklődni, kérjük forduljon recepciós kollégánkhoz!

Csomagmegőrzés Csomagját zárt helyiségben megőrizzük, kérjük igényét jelezze a recepción.

Csomagszállítás Amennyiben csomaghordáshoz kérné segítségünket, kérjük forduljon a recepcióhoz!

Dohányzás Szállodánk és szobái nemdohányzók. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen szabad!

Elektromos csatlakozás Magyarországon a hálózati feszültség 220 – 240 V/50 Hz. Amennyiben ettől eltérő csatlakozási lehetőségre van szüksége csatlakozó aljzat átalakító adapterért forduljon recepciónkhoz.

Észrevétel, panasz Észrevételeivel, panaszaival kérjük forduljon a recepcióhoz.

Elveszett tárgyak Amennyiben elvesztett, vagy talált valamit kérjük jelezze a Recepción! A talált tárgyakat 3 hónapig megőrizzük.

Esernyő Vendégeink a Recepción kérhetnek kölcsön esernyőt.

Ébresztés Forduljon a Recepcióhoz!

Étkezés időpontja Reggeli: 07:00-10:00 óra Ebéd: 12:00-15:00 óra Vacsora: 18:00-21:00 óra Éttermünk az R szinten található, ahol A la carte étlap választékkal is várjuk kedves vendégeinket.

Fénymásolás, nyomtatás Vendégeink részére nyomtatási és fénymásolási lehetőséget Recepciónkon biztosítunk, ez ügyben kérje recepciós kollégáink segítségét.

Fizetési módok A fizetés történhet készpénzzel (HUF, EUR), bankkártyával, SZÉP kártyával. A számlázás a Recepción történik.

Fürdőszoba Minden szobában WC és fürdőszoba található.

Fürdőszoba felszerelés fogmosó pohár fürdőszobai kilépő, hajszárító, konnektor, mosdókagyló, folyékony szappan, törölköző tartó, tükör fürdőben, WC papír és tartó, WC kefe, zuhanyzó

Fűtés Szállodánkban központi fűtés üzemel.

Gyógyszertár Legközelebbi gyógyszertár: Szent Ferenc Gyógyszertár, Mamut Bevásárlóközpont, 1024Budapest, Retek u. 3.

Hajszárító Minden fürdőszobánkban megtalálható.

Háziállat Kutyabarát szállodánk örömmel várja kedvenceiket! Árakról a Recepció ad felvilágosítást.

Hírlevél Honlapunkon keresztül tud feliratkozni. https://hotel-budapest.hu/hirlevel-feliratkozas.html

Honlap Honlapunkat a www.hotel-budapest.hu/ címen érheti el.

Információs anyagok Programajánlatok, szórólapok, térképek a Recepción kihelyezve találhatók.

Internet A szobákban, illetve közösségi terekben díjmentes WIFI szolgáltatást biztosítunk. A csatlakozási lehetőségről a Recepción található információ.

„Kérem, ne zavarjanak!” tábla Ha nem szeretné, hogy zavarják, kérem akassza ki ezt a táblát az ajtókilincsre!

Konferencia-szervezés Szállodánk ideális helyszíne üzleti vagy családi rendezvényeknek. Bővebb felvilágosításért forduljon kollégáinkhoz a recepción.

Látnivalók a környéken A környék programajánlatáról, illetve látnivalóiról recepciós kollégáink adnak tájékoztatást.

Lázmérő Szükség esetén kérjék a Recepción.

Légkondicionálás a szobákban Minden szobánk egyedileg fel van szerelve légkondicionálóval. Kérjük zárt ajtó és ablak mellett használja!

Légkondicionálás Közösségi tereink légkondicionáltak.

Lobby bár Bárunk reggel 10:00 óra és este 22:00 óra között várja Önöket.

Információs anyagok Programajánlatok, szórólapok, menetrendek, térképek a Recepción kihelyezve találhatók.

Mosatási szolgáltatás Szállodánk vállalja ruhái mosását és vasalását. Kérjük, amennyiben szeretné igénybe venni a szolgáltatást, jelezze kollegáink felé. Díjak a Recepción érhetők el.

Műszaki hiba Bármilyen műszaki hibát észlel, kérjük jelezze a Recepción!

Napi törölköző csere A törölköző ledobásával legyen kedves jelezni új törölköző igényét.

Nyomtatás, fénymásolás A Recepción áll rendelkezésre.

Orvos Kérjük jelezze a Recepción, ha bármilyen egészségügyi problémája merülne fel, hogy kollégáink orvost, vagy mentőt tudjanak hívni!

Orvosi ügyelet 1022 Budapest, Rét u. 3. | +36-1-202-1370, +36-70-370-3104

Párna Tartalék párna a Recepción igényelhető.

Rádió Szobáink LCD televízióval felszereltek, melynek csatornái között rádióadás is található.

Recepció Recepciónk a nap 24 órájában elérhető aa 36 30 313 40 05-as telefonszámon vagy az info@hotel-budapest.hu e-mail címen.

Reggeli Bőséges büféreggeli várja minden reggel 7:00 óra és 10:00 óra között vendégeinket a szálloda éttermében.

Reggeli hidegcsomag Korai elutazás esetén reggeli helyett hidegcsomag rendelhető. Igényét kérjük 24 órával korábban jelezze a Recepción!

Sampon A fürdőszobákban elhelyezett adagoló samponként és tusfürdőként egyaránt használatos készítményt tartalmaz.

Számítástechnikai segítségnyújtás Probléma esetén forduljon a Recepcióhoz.

Számlázás Minden esetben a Recepción történik.

Széf Szobáinkban szobaszéf található. Szállodánkban a Recepció mellet található központi széfszolgáltatás. Vendégeink térítésmentesen használhatják. További információért forduljon a Recepcióhoz!

Szennyesruha-tartó mosodai zsák A szobában bekészítve találja. A tisztítandó ruhaneműket kérjük, helyezze a mosatási zacskóba.

Szemetes Szemetes minden szobában és fürdőszobában található.

Takarítás A szobákat minden nap takarítjuk. Amennyiben extra takarításra lenne igény kérjük, jelezze a Recepción!

Taxi Taxi rendelés a Recepción.

Televízió Minden szobánk LCD színes televízióval felszerelt, amelyekhez távirányító tartozik. A csatornák kiosztása a vendégtájékoztató végén megtalálható.

Televíziós csatornák a szobákban Magyar és nemzetközi csatornák közül válogathatnak vendégeink.

Telefon Igény esetén mobil telefonkészüléket biztosítunk vendégeink részére. Bővebb információért forduljon recepciós munkatársunkhoz.

Tisztálkodási szerek A szálloda Recepcióján vásárolható (borotva, fogkefe, fogkrém, tusfürdő, női higiéniai termékek stb.)

Törölközők A szobákban személyenkét 1db fürdőlepedő és 1db kis törölköző található. Amennyiben extra cserére lenne szüksége, van rá lehetőség, kérje a Recepción.

Transzfer Amennyiben igény van rá, kérem, jelezze a Recepción!

Tusfürdő A fürdőszobákban elhelyezett adagoló samponként és tusfürdőként egyaránt használatos készítményt tartalmaz.

Tűz A szálloda egész területe füst és tűzérzékelőkkel ellátott. Tűz esetén, illetve a riasztó jelzésekor kövesse a szobaajtón lévő menekülési útvonalat.

Valutaváltás Szállodánkban valutaváltásra nincs lehetőség. Számláját módjában áll forintban vagy euróban kiegyenlíteni, a visszajárót az adott pénznemben kapja meg. A számlát is az adott pénznemben állítjuk ki.

Varrókészlet A recepción igényelhető.

Vasalás Kérem, a Recepción jelezze vasalási szándékát! Kérésére vasalót, valamint vasalódeszkát biztosítunk!

Vészhelyzet Orvosi vagy egyéb vészhelyzet esetén kérjük, azonnal forduljon a recepcióhoz, mely a +36 30 313 40 05-ös telefonszámon érhető el.

Vészkijárat A szobákban és a folyosókon, lépcsőházban kifüggesztett menekülési útvonal és irányfény szerint.

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOK



Engedje meg, hogy megismertessük Önt néhány tűzvédelmi előírással:


SZOLGÁLTATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK



Szobaáraink

Aktuális szoba, csomag- és akciós ajánlatainkról a www.hotel-budapest.hu/ oldalon tájékozódhat, ahol lehetősége van feliratkozni hírlevelünkre is.

Áraink a következő szolgáltatásokat tartalmazzák:


Gyermekkedvezmények:


Letöltés PDF formátumban

Cím: Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47.
Telefon: +36 30 313 4005