Foglalás
Bezár

Wéber Krisztina, Hoztam utat című könyvének bemutatója

2023. december 13., 18:00 Budapest Ingyenes!

A szerzővel Prof. Dr. Gömör Béla beszélget

A kötet bemutatja a dunai svábok útját és letelepedését Magyarországon

Ahogy öregszik az ember egyre fontosabbá válnak a gyökerei, egyre többször merül fel gondolataiban a kérdés, hogy honnan is jöttünk, miért is, kik voltak azok az ősök, akiket már nem ismerhettünk, de akik lehetővé tették a mi életünket itt Magyarországon.

Akik itt az új hazában az átgázolhatatlan mocsárból és a kétszáz évig parlagon heverő területekből termőföldet varázsoltak, és falvak egész sorát építették fel. Templomok sokasága nőtt ki a földből, emlékeztetve az óhazára, az onnan hozott hitre, erkölcsre, vagy csendes órákon az ott hagyott földre, családra.

A dunai svábok története és a hagyományos értelemben vett kultúrájuk a sok elhivatott ember munkája ellenére szép lassan eltűnik. Azt pedig tudjuk, hogy egy nép, történelmének, származásának ismerete nélkül gyenge, gyökértelen. Ezért szívből jövő kötelességemnek éreztem hitelesen bemutatni, hogy nem egy batyuval érkeztünk ide és hogy nem vettük el mások földjeit, hanem beilleszkedve a szülőföldtől távoli társadalomba emberfeletti munkával értéket hoztunk létre és váltunk sváb magyarokká.

A program ingyenesen látogatható!

További információ az enapon.hu-n: Wéber Krisztina, Hoztam utat című könyvének bemutatója

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!