Foglalás
Bezár

Tájékoztatás új koronavírus okozta fertőzés (COVID-19) kapcsán

A koronavírus (SARS - COVID-19) elsődlegesen légúti vírus, amely a nemzetközi szervezetek tájékoztatója szerint elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed cseppfertőzéssel.

A koronavírusok a nevüket a koronára emlékeztető, felszíni kitüremkedéseik alapján kapták. Általában a koronavírus törzsek az állatoknál fordulnak elő, némelyik azonban képes az emberben is fertőzést okozni.

A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre. Ezen kívül a fertőzött felületek és tárgyak megérintésével a vírus a kézre kerülhet, ami aztán az archoz, szájhoz, orrhoz érintve bejuthat a szervezetbe. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan mennyi ideig marad fertőzőképes a vírus a felületeken, annyi azonban bizonyos, hogy az egyszerű fertőtlenítőszerek is elpusztítják.

Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek. Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat. Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.

A fentiek miatt, kollégáink a mindennapi alapos takarítási folyamatokon felül gyakrabban végzik el a fertőtlenítéssel járó feladataikat, a szobákban, közösségi terekben és a gyógy és wellness részeken is. Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa.

Egyben kérjük kedves vendégeinket is, hogy gyakori kézmosással és a higiénés szabályok betartásával segítsék a korona vírus és általában a vírusok terjedésének a meggátolását.

Munkatársaink nevében kívánunk kellemes időtöltést, jó pihenést szállodánkban.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!